Διεθνές προπονητικό σεμινάριο για ΑΜΕΑ
Ευτυχώς για εμάς, η φύση πάντα βοηθάει και αργά ή γρήγορα, πάντα τα φυτά ανθίζουν.
Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία
Παρά τις κινήσεις ιδρυμάτων και ανθρώπων για να εξαφανιστούν οι σπόροι, και να ξεριζωθεί κάτι, που μόνο καλό μπορεί να κάνει, εμείς συνεχίζουμε και δημιουργούμε πρόσβαση στη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα, σε ακόμα περισσότερους Έλληνες.
Μαθήματα…κηπουρικής:
Τις περασμένες 4 μέρες στο Παλέρμο ξεκίνησε μεθοδικά κάτι πολύ μεγάλο. Φυτεύτηκε ένας σπόρος σε 10 διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. 10 προπονητές από κάθε γωνιά της χώρας εκπαιδεύτηκαν για το πως θα μπορέσουν με ασφάλεια να ξεκινήσουν στον όμιλό τους τοπικά, μια σχολή ιστιοπλοΐας με μαθητές συμπολίτες τους με κάθε μορφής αναπηρίας. Μια σχολή που θα βγάλει μελλοντικά τους επόμενους αθλητές, πρωταθλητές και γιατί όχι και Παραολυμπιονίκες!
Το πόσο γρήγορα θα φυτρώσει αυτός ο σπόρος, εξαρτάται από τον κηπουρό. Το πόσο φροντίδα και καθημερινό πότισμα θα κάνει. Οι 10 προπονητές που ήταν μαζί μου στο σεμινάριο της World Sailing, είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν παραπάνω από όσα χρειάζεται. Οι παραστάσεις που είδαν, το κλίμα που βίωσαν, το όραμα που απέκτησαν είναι αρκετό για να τους παρακινεί καθημερινά να ποτίζουν το κήπο.
Κατάλαβαν ότι η ιστιοπλοΐα ΑΜΕΑ είναι ένα σημαντικό κομμάτι, στο μεγάλο παζλ του αθλήματός μας και ότι δεν γίνεται να λείπει από τον όμιλό τους.
Έχουμε φτιάξει μια απίστευτη ομάδα, μια μοναδική παρέα, που παρά την απόσταση που μας χωρίζει, πετάμε πάσες στα τυφλά και η μπάλα φτάνει στο καλάθι.
Από εκεί και πέρα όμως, χρειάζεται και βοήθεια τοπικά από τα σωματεία τους τα οποία πρέπει να πιστέψουν στο πρόγραμμα και να το στηρίξουν. Εγώ, σαν συντονιστής του προγράμματος, μπορώ να είμαι το λίπασμα και όποτε με χρειαστούν να βοηθήσω.
Η επιτροπή ΑΜΕΑ της ΕΙΟ και κάποιοι λίγοι άνθρωποι ακόμα, με τη τρέλα που κουβαλάνε, μπορούν να είναι ακούραστοι γεωπόνοι. Όμως, ποτέ το φυτό δεν θα μεγαλώσει αν ο τοπικός κηπουρός δεν δουλέψει. Και χρειάζεται δουλειά.
Ευτυχώς για εμάς, η φύση πάντα βοηθάει και αργά ή γρήγορα, πάντα τα φυτά ανθίζουν. Παρά τις κινήσεις ιδρυμάτων και ανθρώπων για να εξαφανιστούν οι σπόροι, και να ξεριζωθεί κάτι, που μόνο καλό μπορεί να κάνει, εμείς συνεχίζουμε και δημιουργούμε πρόσβαση στη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα, σε ακόμα περισσότερους Έλληνες.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους από τη World Sailing που βοήθησαν η παρέα μας να πάρει περισσότερα από κάθε άλλον αυτές τις μέρες στο σεμινάριο!
Akis Tsarouchis
hsf #worldsailing #disabledsailing