κανόε καγιακ

9ος Κωπηλατικός Διάπλους Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου 2022

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, διοργανώνεται ο 9ος Ανοικτός Κωπηλατικός αγώνας στο όμορφο και γραφικό Μεσολόγγι.

ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Ο Ν.Ο.Μεσολογγίου με το Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου συνδιοργανώνουν τον Ανοικτό Κωπηλατικό αγώνα με την ονομασία “9ος Κωπηλατικός Διάπλους Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου 2022, για τα σκάφη Κάνοε/Καγιάκ Σπρίντ, Κάνοε/Καγιάκ Σλάλομ, Ωκεανικό καγιάκ, Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας SUP και όλους τους τύπους Κωπήλατων σκαφών.

Ο αγώνας είναι μεσαίων αποστάσεων περίπου 14 Km, και θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 στις 17.00, με αφετηρία την παραλία Τουρλίδας, εντός των δημοτικών αλυκών, στο νέο Μουσείο Άλατος και τερματισμό στον ίδιο χώρο.

Η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση είναι ένας ανοιχτός ανεπίσημος αγώνας. Η διοργάνωση δίνει περισσότερη έμφαση στη γιορτή και την παρουσίαση των αθλημάτων, των πληρωμάτων τους και την προώθηση του εναλλακτικού αθλητικού τουρισμού στην περιοχή.

Επίσης λόγω της πανδημίας θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα προβλέπονται εκείνη την ημερομηνία.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

  • Οι αθλητές πρέπει να διαθέτουν θεωρημένο αθλητικό ιατρικό δελτίο .
  • Οι αλλοδαποί θα συμμετάσχουν βάση των στοιχείων των διαβατηρίων τους.
  • Όσοι δεν έχουν αθλητική ιδιότητα, ημεδαποί και αλλοδαποί, θα τους δοθεί υπεύθυνη δήλωση να υπογράψουν ότι κατέχουν ιατρικό πιστοποιητικό υγείας με άδεια συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες, ότι γνωρίζουν κολύμβηση και αγωνίζονται με δική τους ευθύνη.
    Όσοι συμμετέχοντες το επιθυμούν μπορούν να λάβουν ιατρικό πιστοποιητικό από τον Καρδιολόγο της διοργάνωσης δωρεάν, την ίδια ημέρα στο χώρο της διοργάνωσης.
  • Επίσης θα τηρηθούν τα όποια υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, για τα οποία οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν εγκαίρως μετά το πέρας των εγγραφών.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν από σήμερα και τελειώνουν την 4-9-2022.
Πρέπει να σταλούν στο email lagooncrossing@hotmail.com

Το κόστος συμμετοχής για τους συμμετέχοντες που διαθέτουν δικό τους σκάφος είναι μηδενικό για όσους δεν έχουν δικό τους σκάφος, θα υπάρχει δυνατότητα να ενοικιάσουν τουριστικό καγιάκ από τον ΝΟΜεσολογγίου με επιπλέον 10 ευρώ ανά άτομο.

Η ημερομηνία αυτή είναι καταληκτική για τη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών από πλευράς του διοργανωτή, ειδικά για όσους δεν διαθέτουν δικό τους σκάφος.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να προσκομίσουν Ιατρική βεβαίωση που να βεβαιώνει την καλή υγεία του αθλητή και ότι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του κορωνοιού και υπεύθυνη δήλωση.

Οι ανήλικοι (κάτω των 18 ετών) πρέπει να έχουν ανάλογη υπεύθυνη δήλωση με ενυπόγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα με το γνήσιο της υπογραφής.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να δηλώνουν το είδος του σκάφους που θα συμμετέχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο του ΝΟΜεσολογγίου 2631026970 ή 6974271607, email: lagooncrossing@hotmail.com

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Κ.Κ όσον αφορά τις τυπικές διαδικασίες.

Το κάθε σωματείο μπορεί να συμμετάσχει χωρίς περιορισμό στον αριθμό των αθλητών –αθλητριών.

Μπορούν να υπάρχουν και μικτά πληρώματα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Χάρτη της διαδρομής των 14χλμ θα βρείτε στο τέλος της προκήρυξης.
Κατά τη διάρκεια του κωπηλατικού Διάπλου σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής θα βρίσκονται σκάφη με συνοδούς-επόπτες που θα προσφέρουν νερό – φρούτα αλλά και άμεσα βοήθεια σε όποιον τη χρειαστεί. Θα υπάρχει σήμανση σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Η εκκίνηση του κωπηλατικού διάπλου θα γίνει το Σάββατο 10-9-2022 στις 17,00 από τον χώρο του Μουσείου Άλατος εντός των Δημοτικών Αλυκών Τουρλίδας, στη συνέχεια οι κωπηλάτες θα κατευθυνθούν προς το νησάκι του Αι Σώστη, από εκεί θα κωπηλατήσουν προς το παραδοσιακό οικισμό της Τουρλίδας και στη συνέχεια θα τερματίσουν στο Μουσείο Άλατος, όπου θα γίνουν οι απονομές και η τελετή λήξης υπό το φως ενός εκπληκτικού ηλιοβασιλέματος.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Η Τεχνική Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10-9 και ώρα 16.00 στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Άλατος, εντός των δημοτικών αλυκών Τουρλίδας.

Οι αποσύρσεις – αλλαγές πληρωμάτων θα πρέπει να πραγματοποιηθούν όλες κατά την Τεχνική Σύσκεψη.

Όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού, επιβάλλεται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των υπευθύνων και να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Προσέλευση αθλητών – εγγραφές: 15.00 έως 16.00
Ενημέρωση αθλητών: 16.00
Εκκίνηση:17.00 το αργότερο.

Στο τερματισμό θα δοθούν φρουτοσαλάτες, νερά και χυμοί σε όλους.
Επίσης θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής σε όλους.
Λήξη: Υπολογίζεται γύρω στις 21.00

Ο χρόνος εκκίνησης μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες τη συγκεκριμένη ημέρα.
Η Επιτροπή Αγώνων διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος του αγώνα αν οι καιρικές συνθήκες το απαιτήσουν

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Για την κάλυψη των Α’ Βοηθειών καθόλη την διάρκεια του διάπλου θα υπάρχει γιατρός και η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου.

Για την ασφάλεια των αθλητών θα υπάρχουν συνοδευτικά σκάφη σε όλη την διαδρομή που θα παραπλέουν χωρίς να εμποδίζουν τους αθλητές.

ΕΥΘΥΝΗ

Οι συμμετέχοντες αθλητές- αθλήτριες με δελτίο αθλητικής ιδιότητας αγωνίζονται με ευθύνη των σωματείων τους και θα συνεργάζονται αρμονικά με τον διοργανωτή και τα παραπλέοντα σκάφη ασφαλείας.

Οι λοιποί συμμετέχοντες που δεν έχουν την αθλητική ιδιότητα αγωνίζονται με δική τους ευθύνη, σύμφωνα με την υπεύθυνη δήλωση που θα υπογράψουν για το λόγο αυτό και θα συνεργάζονται αρμονικά με τον διοργανωτή και τα παραπλέοντα σκάφη ασφαλείας.

Τόσο οι διοργανωτές όσο και η Επιτροπή του Αγώνα δεν φέρουν καμία ευθύνη για ότι τυχόν συμβεί στους αγωνιζόμενους ή στα σκάφη κατά τη διάρκεια του αγώνα ή οποιαδήποτε άλλη ώρα στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η μορφή της συγκεκριμένης διοργάνωσης κλείνει προς τη γιορτή, και όχι προς την αγωνιστική πλευρά των αθλημάτων της. .

Λόγω του χαρακτήρα του αγώνα, ενστάσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΚΑΝΟΝΕΣ

• Την ημέρα του αγώνα θα πρέπει να παρουσιαστείτε στην Επιτροπή Αγώνα, τουλάχιστον 1 ώρα πριν την εκκίνηση και να επιβεβαιώσετε την συμμετοχή σας.
• Όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Ο διοργανωτής δεν φέρει ευθύνη για τυχόν ατυχήματα που προέρχονται από τη συμμετοχή στον αγώνα ή υλικές φθορές.
• Όλοι όσοι θα συμμετέχουν καλούνται να παραβρίσκονται στη συγκέντρωση κωπηλατών “Paddler’s Meeting” ώστε να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του αγώνα. Η συμμετοχή όλων των αθλητών στην ενημέρωση κωπηλατών είναι υποχρεωτική.
• Όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού, επιβάλεται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των υπευθύνων και να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολα που προβλέπονται.
• Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να φορούν το νούμερο τους καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, για να ξεχωρίζουν και για την ασφάλειά τους.
• Η χρήση σωσιβίου σε συμμετέχοντες χωρίς αθλητική ιδιότητα είναι υποχρεωτική.
• Προκειμένου να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα οι αγώνες, ο υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής καθώς ή/και η Επιτροπή Αγώνα θα αποφασίζουν, αν χρειαστεί, την απαγόρευση συμμετοχής αθλητή που τυχόν δημιουργεί προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Ο διοργανωτής δύναται να ζητήσει από τους συμμετέχοντες να φέρουν διαφήμιση των χορηγών των αγώνων επ’ αυτών και επί του εξοπλισμού τους.

Οι συμμετέχοντες αποδέχονται τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπησή τους εντός και εκτός του αγώνα και την προβολή του υλικού στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

• Η παρούσα προκήρυξη μπορεί να τροποποιηθεί αν αυτό απαιτηθεί.
• Απρόβλεπτες καταστάσεις και καιρικά φαινόμενα μπορεί να αναγκάσουν τους διοργανωτές να ματαιώσουν ή να αλλάξουν τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων.
• Σε περίπτωση αλλαγών θα ενημερωθείτε έγκαιρα από εδ΄ώ, το επίσημο site μας και αντίστοιχα από το facebook του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Οργανωτική Επιτροπή: Ελένη Κοντονάσιου 6947262287, Χαντζής Νίκος 6978444888,Κοτσίρης Γεράσιμος 6974271607.
O αριθμός των σκαφών του Ν.Ο.Μεσολογγίου προς ενοικίαση(τουριστικά καγιάκ) είναι περιορισμένος, το κόστος είναι 10 ευρώ/άτομο και η διάθεση θα γίνει με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων.

ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *