κολυμβηση

9ος Κολυμβητικός Διάπλους Λ/Θ Μεσολογγίου «ΛΟΡΔΟΣ ΒΥΡΩΝ»

Ανοικτής θάλασσας 4 και 8 Χλμ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: MARATHONSWIMMING,OPENWATER, ISC 2023.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 διοργανώνεται ο 9ος κολυμβητικός Διάπλους ανοικτής θαλάσσης στη θαλάσσια περιοχή της Τουρλίδας Μεσολογγίου.

Ο Αγώνας γίνεται στα πλαίσια του Ionian Swimming Challenge 2023.

Θα υπάρξουν 2 διαδρομές των 4 και 8 χιλιομέτρων.
Οι κολυμβητές με εκκίνηση από το ιστορικό νησάκι του Άι Σώστη θα κολυμπήσουν στη μαγευτική λιμνοθάλασσα και θα τερματίσουν στη παραλία της Τουρλίδας.

Η συμμετοχή είναι ανοικτή για όλους έως 65 ετών. Οι αθλητές μπορούν να συμμετάσχουν και σε μεγαλύτερη ηλικία.
Η ώρα εκκίνησης είναι 09,00 το πρωί της Κυριακής 10/9 για τους συμμετέχοντες στον αγώνα τον 8 Χλμ και 10,00 για τους συμμετέχοντες στον αγώνα των 4 Κm.
Oι κολυμβητές θα πρέπει να ακολουθούν αυστηρά την διαδρομή που δείχνουν οι σημαδούρες ώστε αυτές να είναι στο αριστερό τους χέρι για τα 4 Km και το αντίθετο για τα 8 Km. Όποιος κολυμβητής ακολουθήσει διαφορετική διαδρομή θα ακυρώνεται.

Προϋπόθεση συμμετοχής είναι:

 • Οι αθλητές να διαθέτουν θεωρημένο αθλητικό ιατρικό δελτίο .
 • Οι αλλοδαποί θα συμμετάσχουν βάση των στοιχείων των διαβατηρίων τους.
 • Όσοι δεν έχουν αθλητική ιδιότητα, ημεδαποί και αλλοδαποί, θα τους δοθεί υπεύθυνη δήλωση να υπογράψουν ότι κατέχουν ιατρικό πιστοποιητικό υγείας με άδεια συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες ,ότι γνωρίζουν κολύμβηση και αγωνίζονται με δική τους ευθύνη .
  -Όσοι συμμετέχοντες το επιθυμούν μπορούν να λάβουν ιατρικό πιστοποιητικό από τον Καρδιολόγο Τσουμπελή Αντώνη δωρεάν.
  Επίσης θα τηρηθούν τα όποια υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, για τα οποία οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν εγκαίρως μετά το πέρας των εγγραφών.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 4 Χλμ
Την Κυριακή στις 9:30,θα γίνει η μεταφορά των αθλητών των 4χλμ προς το νησί του Άι Σώστη από την Τουρλίδα με σκάφος. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 10:00. Οι κολυμβητές θα πρέπει να είναι παρόντες στην παραλία της Τουρλίδας τουλάχιστον 1 ώρα πριν από της 9:00 πμ ώστε να τους δοθούν οι τελευταίες οδηγίες σχετικά με τον διάπλου. Ο τερματισμός θα γίνει στην παραλία Τουρλίδας και ως ανώτατο όριο χρόνου κολύμβησης τίθενται οι 2,5 ώρες.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 8 Χλμ

Οι κολυμβητές για τα 8 χλμ θα πρέπει να βρίσκονται στην παραλία Τουρλίδας στις 08,00 το πρωί και στις 9.00 θα δοθεί η εκκίνηση.

Όλοι οι κολυμβητές να έχουν μαζί τους τα γυαλιά κολύμβησης και σκουφάκι. Επιτρέπονται μόνο τα εγκεκριμένα μαγιό κολύμβησης Επίσης δεν επιτρέπονται βοηθητικά μέσα όπως τα πέδιλα κολύμβησης ούτε και οι στολές νεοπρέν.

Η διαδρομή θα σημανθεί με σημαδούρες και θα υπάρχουν συνοδευτικά σκάφη και επόπτες διαδρομής σε όλο το μήκος.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται έως τις 30 Αυγούστου στα τηλέφωνα καθημερινά στο 6947906226 , 6909192494 στο lagooncrossing@hotmail.com & atsoumpelis@gmail.com

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της τροποποίησης του προγράμματος.
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Όλοι θα πρέπει να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση για την αποποίηση ευθύνης.
Ο διοργανωτής δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ατυχήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, στην άφιξη, στην αναχώρηση και σε συναφείς υπηρεσίες των αθλητών και συνοδών . Για την ασφάλεια των αθλητών θα υπάρχει γιατρός καρδιολόγος και οι αγωνιζόμενοι θα επιβλέπονται από εθελοντική ομάδα διάσωσης επίσης θα υπάρχει προσφορά νερού και ισοτονικών .
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως 30 Αυγούστου στα τηλ 6947906226 , 6909192494 στο lagooncrossing@hotmail.com , atsoumpelis@gmail.com
Οι υπεύθυνες δηλώσεις θα κατατεθούν κατά την συγκέντρωση των κολυμβητών πριν την έναρξη ή θα αποσταλούν στο email : atsoumpelis@gmail.com
H οργανωτική επιτροπή: Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου & Τσουμπελής Αντώνης

ΟPEN WATER-MARATHON SWIMMING IONIAN SWIMMING CHALLENGE

Φέτος για πρώτη φορά διοργανώνεται στα καταγάλανα νερά του Ιονίου το IONIAN SWIMMING CHALLENGE ή ελληνιστί ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΛΑΣΗΣ ΙΟΝΙΟΥ. Πρόκειται για μια σειρά 4 υπέροχων και μοναδικών κολυμβητικών διαδρομών σε δύο βασικές αποστάσεις 3 και 6 χλμ από τις οποίες θα προκύψει ένας Πρωταθλητής ΙΟΝΙΟΥ κάθε απόσταση.
Οι διαδρομές είναι με χρονολογική σειρά :

 1. ΑΡΤΑ – ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ διαδρομή 4.5 χλμ 23/7/2023
 2. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ διαδρομές 3 και 6χλμ . 06/08/2023
 3. ΠΑΞΟΙ -ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ ΔΙΑΠΛΟΥΣ διαδρομή 6χλμ. 27/8/2023
 4. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ διαδρομές 4 και 8χλμ . 10/9/2023
 5. ΠΡΕΒΕΖΑ διαδρομές 3 και 6 χλμ . 24/09/2023
  Ο κάθε κολυμβητής θα πρέπει από την αρχή να επιλέξει την απόσταση που θα συμμετάσχει. Είτε στην διαδρομή των 3χλμ είτε στην διαδρομή των 6 χλμ δηλ. να δηλώσει σε ποια από τις δύο σειρές κολυμβητικών διαδρομών θα συμμετέχει… στα 3 ή στα 6 χλμ.
  Οι 2 σειρές έχουν ως εξής ::
  ΒΑΣΙΚΗ σειρά διαδρομών 3 ΧΛΜ
 6. ΑΡΤΑ ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ (4.5 χλμ)
 7. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (3 χιλ)
 8. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ( 4 χιλ)
 9. ΠΡΕΒΕΖΑ ( 3 χιλ)
  ΜΕΓΑΛΗ σειρά 6 χλμ
 10. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ( 6χιλ)
 11. ΠΑΞΟΙ –ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ (6χιλ)
 12. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (8χλμ)
 13. ΠΡΕΒΕΖΑ (6χιλ)
  Πρωταθλητής ΙΟΝΙΟΥ για κάθε απόσταση αντίστοιχα θα αναδειχθεί ο αθλητής/τρια που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς και στους 4 αγώνες!!!! Στους αγώνες που ξεπερνούν τις 2 βασικές αποστάσεις 3 και 6 χλμ π.χ. Κορωνησια 4.5 χλμ και ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 4 και 8χλμ θα δίδονται ανάλογα και περισσότεροι βαθμοί .
  Επίσης να αναφέρουμε ότι σε όλες τις διαδρομές θα υπάρχει όπως πάντα προσπάθεια για άψογη οργάνωση, συνοδευτικά σκάφη, ιατρική φροντίδα κ.λ.π
  Περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαδρομές και για την βαθμολογία σε επόμενες αναρτήσεις.
  Κόστος συμμετοχής καθορίζεται στα 40€ συνολικά για όλες τις διαδρομές του IONIAN SWIMMING CHALLENGE.Η συμμετοχή θα εισπραχτεί από την γραμματεία πριν την πρώτη και δεύτερη κολυμβητική διαδρομή.
  Όσοι κολυμβητές ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μόνο στους τοπικούς αγώνες χωρίς να βαθμολογηθούν για το IONIAN SWIMMING CHALLENGE θα ακολουθήσουν τις οδηγίες στις ανακοινώσεις των τοπικών κολυμβητικών διαδρομών.
  Τηλ επικοινωνίας 6947906226,6945382845,6973534371
  H οργανωτική επιτροπή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *