κολυμβηση

8ος Κολυμβητικός Διάπλους Λ/Θ Μεσολογγίου “ΛΟΡΔΟΣ ΒΥΡΩΝ”

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 διοργανώνεται ο 8ος κολυμβητικός Διάπλους ανοικτής θαλάσσης στο όμορφο και γραφικό Μεσολόγγι.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: MARATHONSWIMMING, OPENWATER

Θα υπάρξουν 2 διαδρομές των 4 και 8 χιλιομέτρων. Οι κολυμβητές με εκκίνηση από το ιστορικό νησάκι του Άι Σώστη θα κολυμπήσουν στη μαγευτική λιμνοθάλασσα και θα τερματίσουν στην παραλία της Τουρλίδας.

Η συμμετοχή είναι ανοικτή για όλους έως 65 ετών.
Οι αθλητές, μπορούν να συμμετάσχουν και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Η ώρα εκκίνησης είναι

  • 09΄:00 το πρωί της Κυριακής 11/9 για τους συμμετέχοντες στον αγώνα τον 8 Χλμ και
  • 10:00 για τους συμμετέχοντες στον αγώνα των 4 Κm.

Oι κολυμβητές θα πρέπει να ακολουθούν αυστηρά την διαδρομή που δείχνουν οι σημαδούρες ώστε αυτές να είναι στο αριστερό τους χέρι για τα 4 Km και το αντίθετο για τα 8 Km.
Όποιος κολυμβητής ακολουθήσει διαφορετική διαδρομή θα ακυρώνεται.

Προϋπόθεση συμμετοχής

  • Οι αθλητές να διαθέτουν θεωρημένο αθλητικό ιατρικό δελτίο.
  • Οι αλλοδαποί θα συμμετάσχουν βάση των στοιχείων των διαβατηρίων τους.
  • Όσοι δεν έχουν αθλητική ιδιότητα, ημεδαποί και αλλοδαποί, θα τους δοθεί υπεύθυνη δήλωση να υπογράψουν ότι κατέχουν ιατρικό πιστοποιητικό υγείας με άδεια συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες ,ότι γνωρίζουν κολύμβηση και αγωνίζονται με δική τους ευθύνη.
    Όσοι συμμετέχοντες το επιθυμούν μπορούν να λάβουν ιατρικό πιστοποιητικό από τον Καρδιολόγο Τσουμπελή Αντώνη, δωρεάν.
    Επίσης, θα τηρηθούν τα όποια υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, για τα οποία οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν εγκαίρως μετά το πέρας των εγγραφών.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 4 Χλμ

Την Κυριακή στις 9:30, θα γίνει η μεταφορά των αθλητών των 4χλμ προς το νησί του Άι Σώστη από την Τουρλίδα με σκάφος.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 10:00. Οι κολυμβητές θα πρέπει να είναι παρόντες στην παραλία της Τουρλίδας τουλάχιστον 1 ώρα πριν από της 9:00 πμ ώστε να τους δοθούν οι τελευταίες οδηγίες σχετικά με τον διάπλου.
Ο τερματισμός θα γίνει στην παραλία Τουρλίδας και ως ανώτατο όριο χρόνου κολύμβησης τίθενται οι 2,5 ώρες.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 8 Χλμ

Οι κολυμβητές για τα 8 χλμ θα πρέπει να βρίσκονται στην παραλία Τουρλίδας στις 08:00 το πρωί και στις 9:00 θα δοθεί η εκκίνηση.

Όλοι οι κολυμβητές να έχουν μαζί τους τα γυαλιά κολύμβησης και σκουφάκι. Επιτρέπονται μόνο τα εγκεκριμένα μαγιό κολύμβησης. Επίσης δεν επιτρέπονται βοηθητικά μέσα όπως τα πέδιλα κολύμβησης ούτε και οι στολές νεοπρέν.

Η διαδρομή θα σημανθεί με σημαδούρες και θα υπάρχουν συνοδευτικά σκάφη και επόπτες διαδρομής σε όλο το μήκος.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται έως τις 30 Αυγούστου στα τηλέφωνα καθημερινά στο 6947906226 , 6909192494 στο nommes@live.com & atsoumpelis@gmail.com

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της τροποποίησης του προγράμματος.
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Όλοι θα πρέπει να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση για την αποποίηση ευθύνης.

Ο διοργανωτής δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ατυχήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, στην άφιξη, στην αναχώρηση και σε συναφείς υπηρεσίες των αθλητών και συνοδών. Για την ασφάλεια των αθλητών θα υπάρχει γιατρός καρδιολόγος και οι αγωνιζόμενοι θα επιβλέπονται από εθελοντική ομάδα διάσωσης επίσης θα υπάρχει προσφορά νερού και ισοτονικών.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως 30 Αυγούστου στα τηλ 6947906226 , 6909192494 στο nommes@live.com, atsoumpelis@gmail.com
Οι υπεύθυνες δηλώσεις θα κατατεθούν κατά την συγκέντρωση των κολυμβητών πριν την έναρξη ή θα αποσταλούν στο email : atsoumpelis@gmail.com

H οργανωτική επιτροπή: Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου & Τσουμπελής Αντώνης

ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *