ΟΜΙΛΟΣ

Αναγνωρισμένο αθλητικό σωματείο από τη ΓΓΑ κωδ.ΙΖ27. Μέλος ΕΟΚΚ, ΕΙΟ, ΚΟΕ, ΕΚΟΦΝΣ.

Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου ιδρύθηκε το 1977, είναι από τα ελάχιστα επαρχιακά σωματεία που είναι μέλος σε 4 ομοσπονδίες ( ΕΟΚΚ, ΚΟΕ, ΕΙΟ, ΕΚΟΦΝΣ) και απαριθμεί πλήθος επιτυχημένων διοργανώσεων.

Οι αθλητές μας έχουν Πανελλήνιες διακρίσεις και συμμετοχές σε Εθνικά Πρωταθλήματα και σε διασυλλογικούς αγώνες canoe kayak, optimist, κολύμβησης, υδατοσφαίρισης και κωπηλασίας.

Στα παιδικά μας τμήματα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, συμμετέχουν εκατοντάδες παιδιά.

Τονίζουμε ότι είμαστε από τα ελάχιστα σωματεία που επειδή δεν υπάρχει κολυμβητήριο στην περιοχή μας, όλες μας οι προπονήσεις και δράσεις γίνονται στη θάλασσα και μόνο. Δεδομένης όμως της δυνατότητας περαιτέρω ανάπτυξης, το ΔΣ με περίσσια αγάπη για τον ναυταθλητισμό προσπαθεί να διασφαλίσει τα μέγιστα για το σωματείο.

Οι δράσεις του Ομίλου μας είναι πολλές και απαιτητικές δεδομένου ότι γίνονται σε θαλάσσιο χώρο όπου δεν υπάρχουν υποδομές.

ΔΡΑΣΕΙΣ.

Α. Διοργάνωση σε ετήσια βάση κωπηλατικού και κολυμβητικού Μαραθωνίου στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου κάθε Αύγουστο και Σεπτέμβριο αντίστοιχα, με Πανελλήνιες συμμετοχές ακτιβιστών και αθλητών.

Β. Διοργάνωση και συμμετοχή όλο το χρόνο με τα πληρώματα και τα Ιστιοπλοϊκά σκάφη μας σε αγώνες Ανοικτής Θάλασσας στο Πατραϊκό κόλπο και στο Ιόνιο Πέλαγος.

Γ. Διοργάνωση κάθε χρόνο διασυλλογικών αγώνων ιστιοπλοΐας με σκάφη optimist&laser 4,7 στο θαλάσσιο χώρο της Τουρλίδας ή στο λιμάνι Μεσολογγίου, όπως και canoe-kayak-sup στη Λιμνοθάλασσα (10 συνεχή χρόνια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης στη Λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας).

Δ. Συμμετοχή στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και σε διασυλλογικούς αγώνες ,canoe kayak, SUP, κολύμβησης , υδατοσφαίρισης , ιστιοπλοΐας και κωπηλασίας.

Ε. Φιλοξενία κάθε χειμώνα στις εγκαταστάσεις μας, εθνικών ομάδων και canoe kayak clubs από Ουγγαρία, Σερβία, Βουλγαρία, Κύπρο κ.α για την χειμερινή τους προετοιμασία.

ΣΤ. Λειτουργία σχολής ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας, ναυαγοσωστικής και ακαδημίας κολύμβησης.