ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Οι γνώσεις, που μπορεί να αποκτήσει ένας ιστιοπλόος είναι απεριόριστες και αυτό ακριβώς είναι και το ενδιαφέρον σημείο της ιστιοπλοΐας.

ΚΑΝΟΕ - ΚΑΓΙΑΚ

Το άθλημα του Κάνοε – Καγιάκ έχει παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία παγκοσμίως. Ο δυναμισμός του Κάνοε – Καγιάκ και οι συγκινήσεις που προσφέρει το κατατάσσουν παγκοσμίως στα πλέον δημοφιλή αθλήματα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Η κολύμβηση ωστόσο, πέρα από το ότι είναι μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές άθλησης, είναι και από τις πιο... φιλικές προς τον οργανισμό.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Ως αυτόνομη κατάδυση, ορίζεται η δυνατότητα κατάδυσης με αυτόνομη καταδυτική συσκευή. Ο όρος χρησιμεύει για τη διάκριση της εν λόγω δραστηριότητας από τις λοιπές μορφές κατάδυσης.


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/nommes/public_html/templates/dd_winter_101/functions.php on line 201

Ο ΟΜΙΛΟΣ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nommes/public_html/templates/dd_winter_101/library/Designer/Content/SingleArticle.php on line 198

Στόχοι του Ναυτικού Ομίλου

  1. Διαμόρφωση – κατασκευή του δίαυλου Μεσολογγίου -Αιτωλικού σε προπονητικό κωπηλατοδρομίο σε συνεργασία Δήμου, Κτηματικής , ΓΓΑ και ΝΟΜ. Απαιτούνται μικρές και ήπιες παρεμβάσεις γιατί το κανάλι ήδη υπάρχει!! Από το 2006 φιλοξενούμε ομάδες από Ελλάδα και εξωτερικό για κοινόβια προετοιμασίας χωρίς να έχουμε επενδύσει το ελάχιστο σε υποδομές.
  2. Κατασκευή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου!! Είναι πλεονασμός να αναλύσουμε τα πολλαπλά οφέλη αυτής της δραστηριότητας.
  3. Κατασκευή καταδυτικού – θεματικού πάρκου,(πόντιση των παλαιών αεροσκαφών που σαπίζουν στο αεροδρόμιο) νότια του Αι Σώστη. Έχουν γίνει οι σχετικές συζητήσεις με ΦΔΛΘ, Αερολέσχη και επιστημονικό προσωπικό του ΤΕΙ . Πιστεύουμε ότι ο καταδυτικός τουρισμός θα βοηθήσει την οικονομία της περιοχής. ΥΓ η άγκυρα που κοσμεί το μνημείο στην είσοδο της πόλης μας, έχει βρεθεί και ανελκυσθεί από αυτοδύτες μέλη του ΝΟΜεσολογγίου. Ήταν βυθισμένη για τουλάχιστον 200 χρόνια, νότια του Αη Σώστη και είναι μια ακόμα προσφορά του ΝΟΜεσολογγίου στη Πόλη μας.
  4. Διεκδίκηση εκ νέου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανάπτυξης Κάνοε Καγιάκ. Γινόταν στην Κλείσοβα από το 2009 έως το 2018. Προτείνουμε αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στην Κλέισοβα και αδειοδότηση τους. Οι αυξημένες και επιτακτικές ανάγκες μας για την ανάπτυξη του κάνοε καγιάκ στη Λ/Θ επιβάλουν την ήπια αναβάθμιση του χώρου και την αξιοποίηση του άδειου στρατοπέδου για φιλοξενία των αθλητικών αποστολών. Υπάρχουν σχετικές διατάξεις και εγκύκλιοί όσον αφορά την τακτοποίηση εγκαταστάσεων των ναυταθλητικών σωματείων που χρησιμοποιούν αιγιαλό.
  5. Παραχώρηση χώρου στο αλιευτικό καταφύγιο για ελλιμενισμό ιστιοπλοϊκών σκαφών μας. Είμαστε το μοναδικό ναυταθλητικό σωματείο στην Ελλάδα χωρίς πρόσβαση σε λιμάνι.
  6. Συμμετοχή του ΝΟΜ στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΛΤ, ως ειδικός σύμβουλος. Είμαστε σίγουροι ότι με τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχουμε αποκτήσει τόσα χρόνια ενασχόλησης μας με τον ναυταθλητισμό, θα βοηθήσουμε στον αναπτυξιακό σχεδιασμό ολόκληρου του θαλάσσιου μετώπου του Δήμου μας.
  7. Αναβάθμιση των δράσεων μου ΝΟΜ, όπως είναι ο κωπηλατικός διάπλους της Λ/Θ κάθε Ιούνιο, ο κολυμβητικός κάθε Σεπτέμβριο, η διοργάνωση ιστιοπλοϊκής ρεγκάτας Μεσολόγγι – Κάλαμος για τη αναθέρμανση και συντήρηση των ιστορικών μας δεσμών με το νησί κ.α.
  8. Αναβάθμιση της δράσης του kitesurf στο Διόνι, που πλέον όλοι γνωρίζουν ότι είναι διεθνής προορισμός. Υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται καθημερινά και μπορούν να βοηθήσουν. Είναι καλό να ακούμε τους ειδικούς !
  9. Αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος για τον αθλητισμό και πολιτισμό ERASMUS+. Έχουν γίνει σχετικές διεργασίες παλαιότερα. (Αντιδήμαρχος Διαμαντόπουλος).

ΥΓ Τις παραπάνω δράσεις ο ΝΟΜεσολογγίου τίς υλοποιεί και τίς διοργανώνει από το 2006, με δικά του μέσα και την μικρή βοήθεια του Δήμου και της Περιφέρειας. Πιστεύουμε ότι εάν η νέα  Δημοτική Αρχή βάλει τις προτάσεις μας σε προτεραιότητα, θα μπορέσουμε να τις αναβαθμίσουμε και να τους δώσουμε τον εξωστρεφή χαρακτήρα που χρειάζονται προς όφελος της νεολαίας, του ναυταθλητισμού και της τοπικής μας οικονομίας.                     

 

 


Κατηγορία:

Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου - Nautical Club Messolonghi

30200 Λιμάνι Μεσολογγίου
2631026970, 6974271607
nommes@live.com