ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Οι γνώσεις, που μπορεί να αποκτήσει ένας ιστιοπλόος είναι απεριόριστες και αυτό ακριβώς είναι και το ενδιαφέρον σημείο της ιστιοπλοΐας.

ΚΑΝΟΕ - ΚΑΓΙΑΚ

Το άθλημα του Κάνοε – Καγιάκ έχει παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία παγκοσμίως. Ο δυναμισμός του Κάνοε – Καγιάκ και οι συγκινήσεις που προσφέρει το κατατάσσουν παγκοσμίως στα πλέον δημοφιλή αθλήματα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Η κολύμβηση ωστόσο, πέρα από το ότι είναι μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές άθλησης, είναι και από τις πιο... φιλικές προς τον οργανισμό.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Ως αυτόνομη κατάδυση, ορίζεται η δυνατότητα κατάδυσης με αυτόνομη καταδυτική συσκευή. Ο όρος χρησιμεύει για τη διάκριση της εν λόγω δραστηριότητας από τις λοιπές μορφές κατάδυσης.

Γράφτηκε από τον/την Ναυτικός όμιλος Μεσολογγίου
Κατηγορία:

 Ο Ν.Ο.Μεσολογγίου είναι από τα ελάχιστα αθλητικά σωματεία που διαθέτει, άδεια οικοδομής, άδεια λειτουργίας , παραχωρητήρια, αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, κωδικό αθλητικής αναγνώρισης και ότι άλλο προβλέπεται.  Επίσης  είμαστε επώνυμοι , με διεύθυνση και με λογαριασμό στη ΔΕΗ, ΔΕΥΑΜ και ΟΤΕ που τα πληρώνουμε μόνοι,  χωρίς να επιβαρύνουμε κανέναν.  Μεγάλο μέρος των ελάχιστων εσόδων μας , προέρχεται από το εξωτερικό, όσο και να σας ακούγεται παράξενο. Διοργανώνουμε πανελλήνιες αθλητκές διοργανώσεις, οι αθλητές μας έχουν πανελλήνιες διακρίσεις, μια αθλήτρια μας του έγινε μέλος της Εθνικής Ομάδας καγιάκ σπριντ, φιλοξενούμε κάθε χρόνο ξένες αποστολές για την χειμερινή τους προετοιμασία, σε πολλά ιστιοπλοϊκά γεγονότα ήμασταν παρόντες προβάλλοντας την Πόλη μας και τον Όμιλο  και όλα αυτά, με ελάχιστο ως καθόλου δημόσιο χρήμα (συνήθως όλα αυτοχρηματοδοτούνται), αντιθέτως  οι εξωστρεφείς δράσεις μας βοηθούν την οικονομία της  Πόλης (ρωτήστε τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της περιοχής!).  Όλες μας οι δραστηριότητες είναι απαιτητικές και χρειάζονται υποδομές που δεν υπάρχουν και πρέπει να δημιουργηθούν από το μηδέν , με ότι αυτό συνεπάγεται (αντιθέτως με τα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία που χρησιμοποιούν δημόσιες εγκαταστάσεις, και αγαθά όπως ρεύμα, νερό κτλ). Κάθε καλοκαίρι στις ακαδημίες κολύμβησης και στα τμήματα καγιάκ αρχαρίων, συμμετέχουν εκατοντάδες παιδιά.  Ευχαριστούμε όσους μας στηρίζουν και ειδικά τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

Κατηγορία:

Κωπηλατώντας με τουριστικά Κάνοε-καγιάκ του Ν.Ο.Μ στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού

Μήνυμα προς περιηγητές και ακτιβιστές.

Προσθέστε στις εμπειρίες σας  μοναδικές εικόνες, κωπηλατώντας με τουριστικά canoe-kayak (sitontop-seakayak) στο θαυμάσιο οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού και Αχελώου!!  Κωπηλατήστε στους αβλέμονες της θρυλικής λιμνοθάλασσας, αισθανθείτε τους «καημούς» της, αφουγκραστείτε  τις «αγωνίες» των Ελεύθερων Πολιορκημένων και γίνεται μέρος της ένδοξης ιστορίας του Ιερού μας τόπου.

Περιηγηθείτε ανάμεσα σε ερωδιούς και φλαμίγκος!! Φωτογραφίστε τη πλούσια Ορνιθοπανίδα και ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα. Απολαύστε τα περίφημα εδέσματα της λιμνοθάλασσας στο Μεσολόγγι και το Αιτωλικό, ζήστε τα τοπικά δρώμενα, στοχαστείτε όπως οι μεγάλοι ποιητές του Μεσολογγίου και γράψτε το δικό σας…. ύμνο για το Μεσολόγγι.  

Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου μπορεί να στηρίξει κάθε οικοτουριστική επιθυμία σας και θα βοηθήσει στο να αναχωρήσετε με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Διαθέτουμε τουριστικά canoe-kayak (sit on top-sea kayak) με τον ανάλογο εξοπλισμό, έμπειρους και υπεύθυνους συνοδούς. Διοργανώνουμε ημερήσιες εξορμήσεις σε όλη την λιμνοθάλασσα και στις μοναδικές της αμμονησίδες. Επιπλέον διοργανώνουμε διανυκτερεύσεις για παρατήρηση του έναστρου ουρανού στο νησί του φάρου του Αί Σώστη.

 Σας περιμένουμε.

 

Κατηγορία:

 

nom-slide2 2017-00Αρ. Πρωτ.:_______

Ημερομηνία:     /       /

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Προς το Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου

Επώνυμο:___________________________

Όνομα: ___________________________

Ον. Πατέρα:_________________________             Με την αίτησή μου

Τόπος Γέννησης:_____________________       αυτή, δηλώνω ότι έλαβα γνώση

Ημ/νία Γέννησης:_____________________     του καταστατικού του Ναυτικού

Ταχ. Διεύθυνση:______________________    Ομίλου Μεσολογγίου και επιθυμώ

Τ.Κ: _______________________                             να γίνω μέλος του.

Πόλη: _______________________                   *Ιδιοκτήτης Σκάφους: Ναι Όχι

Α.Δ.Ταυτ.: _______________________            *Στοιχεία σκάφους…………………..

Επάγγελμα: _______________________

Τηλέφωνο: _______________________                         Ο/Η Αιτών/σα

Τηλ. εργασίας: _______________________

Κινητό τηλ.: _______________________

e-mail: _______________________

Ημερομηνία:          /           /  

Βεβαιώνεται το γνήσιο των στοιχείων και αιτείται εγγραφή στο Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου.

Κατεβλήθη ως εγγραφή το ποσό των : ………………………………………..

Ο λαβών Ταμίας Ν.Ο.Μ.

(Σφραγίδα και Υπογραφή)

Κατηγορία:
  1. Διαμόρφωση – κατασκευή του δίαυλου Μεσολογγίου -Αιτωλικού σε προπονητικό κωπηλατοδρομίο σε συνεργασία Δήμου, Κτηματικής , ΓΓΑ και ΝΟΜ. Απαιτούνται μικρές και ήπιες παρεμβάσεις γιατί το κανάλι ήδη υπάρχει!! Από το 2006 φιλοξενούμε ομάδες από Ελλάδα και εξωτερικό για κοινόβια προετοιμασίας χωρίς να έχουμε επενδύσει το ελάχιστο σε υποδομές.
  2. Κατασκευή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου!! Είναι πλεονασμός να αναλύσουμε τα πολλαπλά οφέλη αυτής της δραστηριότητας.
  3. Κατασκευή καταδυτικού – θεματικού πάρκου,(πόντιση των παλαιών αεροσκαφών που σαπίζουν στο αεροδρόμιο) νότια του Αι Σώστη. Έχουν γίνει οι σχετικές συζητήσεις με ΦΔΛΘ, Αερολέσχη και επιστημονικό προσωπικό του ΤΕΙ . Πιστεύουμε ότι ο καταδυτικός τουρισμός θα βοηθήσει την οικονομία της περιοχής. ΥΓ η άγκυρα που κοσμεί το μνημείο στην είσοδο της πόλης μας, έχει βρεθεί και ανελκυσθεί από αυτοδύτες μέλη του ΝΟΜεσολογγίου. Ήταν βυθισμένη για τουλάχιστον 200 χρόνια, νότια του Αη Σώστη και είναι μια ακόμα προσφορά του ΝΟΜεσολογγίου στη Πόλη μας.
  4. Διεκδίκηση εκ νέου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανάπτυξης Κάνοε Καγιάκ. Γινόταν στην Κλείσοβα από το 2009 έως το 2018. Προτείνουμε αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στην Κλέισοβα και αδειοδότηση τους. Οι αυξημένες και επιτακτικές ανάγκες μας για την ανάπτυξη του κάνοε καγιάκ στη Λ/Θ επιβάλουν την ήπια αναβάθμιση του χώρου και την αξιοποίηση του άδειου στρατοπέδου για φιλοξενία των αθλητικών αποστολών. Υπάρχουν σχετικές διατάξεις και εγκύκλιοί όσον αφορά την τακτοποίηση εγκαταστάσεων των ναυταθλητικών σωματείων που χρησιμοποιούν αιγιαλό.
  5. Παραχώρηση χώρου στο αλιευτικό καταφύγιο για ελλιμενισμό ιστιοπλοϊκών σκαφών μας. Είμαστε το μοναδικό ναυταθλητικό σωματείο στην Ελλάδα χωρίς πρόσβαση σε λιμάνι.
  6. Συμμετοχή του ΝΟΜ στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΛΤ, ως ειδικός σύμβουλος. Είμαστε σίγουροι ότι με τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχουμε αποκτήσει τόσα χρόνια ενασχόλησης μας με τον ναυταθλητισμό, θα βοηθήσουμε στον αναπτυξιακό σχεδιασμό ολόκληρου του θαλάσσιου μετώπου του Δήμου μας.
  7. Αναβάθμιση των δράσεων μου ΝΟΜ, όπως είναι ο κωπηλατικός διάπλους της Λ/Θ κάθε Ιούνιο, ο κολυμβητικός κάθε Σεπτέμβριο, η διοργάνωση ιστιοπλοϊκής ρεγκάτας Μεσολόγγι – Κάλαμος για τη αναθέρμανση και συντήρηση των ιστορικών μας δεσμών με το νησί κ.α.
  8. Αναβάθμιση της δράσης του kitesurf στο Διόνι, που πλέον όλοι γνωρίζουν ότι είναι διεθνής προορισμός. Υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται καθημερινά και μπορούν να βοηθήσουν. Είναι καλό να ακούμε τους ειδικούς !
  9. Αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος για τον αθλητισμό και πολιτισμό ERASMUS+. Έχουν γίνει σχετικές διεργασίες παλαιότερα. (Αντιδήμαρχος Διαμαντόπουλος).

ΥΓ Τις παραπάνω δράσεις ο ΝΟΜεσολογγίου τίς υλοποιεί και τίς διοργανώνει από το 2006, με δικά του μέσα και την μικρή βοήθεια του Δήμου και της Περιφέρειας. Πιστεύουμε ότι εάν η νέα  Δημοτική Αρχή βάλει τις προτάσεις μας σε προτεραιότητα, θα μπορέσουμε να τις αναβαθμίσουμε και να τους δώσουμε τον εξωστρεφή χαρακτήρα που χρειάζονται προς όφελος της νεολαίας, του ναυταθλητισμού και της τοπικής μας οικονομίας.                     

 

 


Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου - Nautical Club Messolonghi

30200 Λιμάνι Μεσολογγίου
2631026970, 6974271607
nommes@live.com