ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Οι γνώσεις, που μπορεί να αποκτήσει ένας ιστιοπλόος είναι απεριόριστες και αυτό ακριβώς είναι και το ενδιαφέρον σημείο της ιστιοπλοΐας.

ΚΑΝΟΕ - ΚΑΓΙΑΚ

Το άθλημα του Κάνοε – Καγιάκ έχει παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία παγκοσμίως. Ο δυναμισμός του Κάνοε – Καγιάκ και οι συγκινήσεις που προσφέρει το κατατάσσουν παγκοσμίως στα πλέον δημοφιλή αθλήματα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Η κολύμβηση ωστόσο, πέρα από το ότι είναι μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές άθλησης, είναι και από τις πιο... φιλικές προς τον οργανισμό.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Ως αυτόνομη κατάδυση, ορίζεται η δυνατότητα κατάδυσης με αυτόνομη καταδυτική συσκευή. Ο όρος χρησιμεύει για τη διάκριση της εν λόγω δραστηριότητας από τις λοιπές μορφές κατάδυσης.


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/nommes/public_html/templates/dd_winter_101/functions.php on line 201

Ο ΟΜΙΛΟΣ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nommes/public_html/templates/dd_winter_101/library/Designer/Content/SingleArticle.php on line 198

Ο Όμιλος

Γράφτηκε από τον/την Super User

Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου ξεκινάει τις δραστηριότητες του το 1967, ενσωματωμένος τότε στον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ», το 1977 ιδρύεται επισήμως με την ονομασία «ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ» και σήμα την Μεσολογγίτικη βάρκα με το πανί.

Την ίδια χρονιά με άλλα 15 σωματεία ιδρύουν την σημερινή Κολυμβητική Ομοσπονδία (ΚΟΕ).

Σήμερα οι δραστηριότητες του Ν.Ο. Μεσολογγίου είναι : α) κάνοε-καγιάκ ήρεμων νερών β) κολύμβηση-υδατοσφαίριση γ) ιστιοπλοία δ) αυτόνομη κατάδυση ε) Αετοσανίδα.

Ο Ναυτικός Όμιλος από το 2005 ανέπτυξε με τις σχετικές εγκαταστάσεις, το άθλημα του Κάνοε Καγιάκ ήρεμων νερών εκμεταλλευόμενος τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τα ήρεμα και αβαθή νερά της ιστορικής λιμνοθάλασσας.

Στο σύντομο αυτό διάστημα ο Ν.Ο.Μ έχοντας στο δυναμικό του πολλούς ενεργούς αθλητές, ανέδειξε Πανελληνίους πρωταθλητές στο Καγιάκ, διοργανώνεσαι διασυλλογικούς αγώνες στο λιμάνι και κάθε Αύγουστο από το 2010 και μετά, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε Καγιάκ και τον Δήμο, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης στην Λ/Θ της Κλείσοβας. Η ομάδα Υδατοσφαίρισης αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Επίσης ο Ν.Ο.Μ καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου διοργανώνει σεμινάρια Ναυαγοσωστικής, συνεργάζεται με πιστοποιημένη σχολή Αυτόνομης Κατάδυσης, λειτουργεί Σχολή Ιστιοπλοίας Ανοικτής Θαλάσσης, συμμετέχει σε Ιστιοπλοϊκούς αγώνες και τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί Ακαδημίες κολύμβησης.

Ο Ν.Ο.Μ έχει στο δυναμικό ενεργούς αθλητές στο Κάνοε-Καγιάκ, στην Υδατοσφαίριση, στην Ιστιοπλοΐα Ανοικτής Θάλασσας και δεκάδες παιδιά δραστηριοποιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες χωρίς να έχουν δελτία αθλητικής ιδιότητας.

Ο Ν.Ο.Μ έχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Λιμάνι Μεσολογγίου, με άδεια οικοδομής και λειτουργίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες, που περιλαμβάνουν γυμναστήριο, αποδυτήρια, λεμβαρχείο, WC, γραφείο, εντευκτήριο για τα μέλη του και μικρό ξενώνα.

Επίσης διαθέτει ικανοποιητικό αριθμό από αγωνιστικά καγιάκ, τουριστικά sea kayak, ένα φουσκωτό συνοδείας, ιστιοπλοϊκά σκάφη leaser - optimist, τρέιλερ μεταφοράς σκαφών και όλα τα παρελκόμενα (κουπιά, σωσίβια, κ.α) για την ομαλή λειτουργία των αθλητικών του τμημάτων.

Στόχοι του Ν.Ο.Μ είναι η κατασκευή κολυμβητηρίου και η ανάδειξη της περιοχής ως διεθνές προπονητικό κέντρο Κάνοε-Καγιάκ και Κωπηλασίας (ήδη εθνικές ομάδες και αθλητικά σωματεία από Βουλγαρία, Σερβία, Ουγγαρία, Κύπρο και φυσικά της ΕΛΛΑΔΑΣ επιλέγουν τα φιλόξενα νερά της λιμνοθάλασσας για προετοιμασία) ακόμη ο Ν.Ο.Μ εργάζεται για την ανάπτυξη του οικοτουρισμού της περιοχής, στις μοναδικές διαδρομές του λιμνοθαλασσιακού χώρου.

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Κάνοε Καγιάκ , Ιστιοπλοΐα, Υδατοσφαίριση, Κολύμβηση, Αυτόνομη Κατάδυση.

Μέλος των ΕΟΚ-Κ,ΚΟΕ Κωδικός Αθλητικής Αναγνώρισης ΙΖ 27 ΑΦΜ 090384595 ΔΟΥ Μεσολογγίου   Λιμάνι Μεσολογγίου

 

 

 

 

Κατηγορία:

Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου - Nautical Club Messolonghi

30200 Λιμάνι Μεσολογγίου
2631026970, 6974271607
nommes@live.com