ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Οι γνώσεις, που μπορεί να αποκτήσει ένας ιστιοπλόος είναι απεριόριστες και αυτό ακριβώς είναι και το ενδιαφέρον σημείο της ιστιοπλοΐας.

ΚΑΝΟΕ - ΚΑΓΙΑΚ

Το άθλημα του Κάνοε – Καγιάκ έχει παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία παγκοσμίως. Ο δυναμισμός του Κάνοε – Καγιάκ και οι συγκινήσεις που προσφέρει το κατατάσσουν παγκοσμίως στα πλέον δημοφιλή αθλήματα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Η κολύμβηση ωστόσο, πέρα από το ότι είναι μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές άθλησης, είναι και από τις πιο... φιλικές προς τον οργανισμό.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Ως αυτόνομη κατάδυση, ορίζεται η δυνατότητα κατάδυσης με αυτόνομη καταδυτική συσκευή. Ο όρος χρησιμεύει για τη διάκριση της εν λόγω δραστηριότητας από τις λοιπές μορφές κατάδυσης.


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/nommes/public_html/templates/dd_winter_101/functions.php on line 201

NEWS


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nommes/public_html/templates/dd_winter_101/library/Designer/Content/SingleArticle.php on line 198

«Κωπηλατικός Διάπλους Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού2019»

diaploys

«Κωπηλατικός Διάπλους Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού2019»

 

 1. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Ο Ναυτικός ‘Ομιλος Μεσολογγίου σε συνεργασία με τον Ν.Ο.Αιτωλικού και την υποστήριξη του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου, οργανώνουν τον Ανοικτό αγώνα «5ος Κωπηλατικός Διάπλους της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού 2019» για όσους διαθέτουν Κάνοε/Καγιάκ Σπρίντ, Κάνοε/Καγιάκ Σλάλομ, Ωκεανικό καγιάκ, SUP (StandUpPaddle),sit-on-top kayak, sit-inkayak, seakayak και όλους τους τύπους σκαφών Καγιάκ.

Ο αγώνας είναι μεσαίων αποστάσεων περίπου 15Km, και θα διεξαχθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 16.00.

Η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση είναι γιορτή με σκοπό την παρουσίαση του αθλημάτος , την προβολή της Λιμνοθάλασσας και της πλούσιας ορνιθοπινίδας της.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

α) όλα τα Σωματεία – Μέλη της Ε.Ο.Κ.-Κ, με αθλητές που διαθέτουν θεωρημένο Δελτίο Αθλητικής ιδιότητας και υγείας για το έτος 2019 και τα Σωματεία – Μέλη των Ομοσπονδιών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάνοε (E.C.A.),SUP.

β) όσοι δεν έχουν αθλητικό δελτίο, αλλά επιθυμούν να συμμετέχουν με την προϋπόθεση ότι πληρούν τους όρους και προϋπόθεσης της παρούσας προκήρυξης.

 

 1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 • Συμμετέχοντες με αθλητική ιδιότητα

 

Τα σωματεία-μέλη της Ε.Ο.Κ.-Κ., πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή των αθλητών τους στο e-mail του Ν.Ο.Μεσολογγίου nommes@live.com μέχρι την 25/8.

Η ημερομηνία αυτή είναι καταληκτική για τη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών από πλευράς του διοργανωτή.

Το κόστος συμμετοχής για τους συμμετέχοντες είναι 10 ευρώ, συμπεριλαμβάνει το Τ-shirt της διοργάνωσης με τον αριθμό που ανήκει στον κάθε αθλητή, το γεύμα μετά το πέρας των αγώνων και λοιπά έξοδα.

Η πληρωμή του κόστους της συμμετοχής μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

α. Με κατάθεση στο τραπεζικό λογαριασμό του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου Eurobank:   0026.0155.12.0200067308,     iban:GR4402601550000120200067308, swift:ERBKGRAA .

β. Mετρητά στην Οργανωτική Επιτροπή την ημέρα του αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 6974271607.

 

 • Συμμετέχοντες χωρίς αθλητική ιδιότητα

 

Όσοι δεν διαθέτουν Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας, είναι ευπρόσδεκτοι και μπορούν να συμμετέχουν στον αγώνα με τους εξής όρους:

 • Δήλωση συμμετοχής. Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν την 6/8/18 και τελειώνουν την 25/8. Πρέπει να σταλούν στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .
 • Το κόστος συμμετοχής για τους συμμετέχοντες που διαθέτουν δικό τους σκάφος είναι 10 ευρώ για όσους δεν έχουν δικό τους σκάφος θα υπάρχει δυνατότητα να ενοικιάσουν τουριστικό καγιάκ (μονό ή διπλό) με 20 ευρώ/άτομο συν το κόστος συμμετοχής. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνετε το Τ-shirt της διοργάνωσης με τον αριθμό που ανήκει στον κάθε αθλητή, το γεύμα μετά το πέρας των αγώνων και λοιπά έξοδα. Η ημερομηνία αυτή είναι καταληκτική για τη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών από πλευράς του διοργανωτή, ειδικά για όσους δεν διαθέτουν δικό τους σκάφος.
 • Ιατρική βεβαίωση που βεβαιώνει την καλή υγεία του κατόχου και υπεύθυνη δήλωση. Οι ανήλικοι (κάτω των 18 ετών) πρέπει να έχουν ανάλογη υπεύθυνη δήλωση με ενυπόγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα με το γνήσιο της υπογραφής.

Τα παραπάνω μπορούν να σταλούν στον διοργανωτή στο mail: nommes@live.com

 

ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΘΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η πληρωμή του κόστους της συμμετοχής μπορεί να γίνει, με τους εξής τρόπους:

α. Με κατάθεση στο τραπεζικό λογαριασμό του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου Eurobank:0026.0155.12.0200067308,iban:GR4402601550000120200067308, swift:ERBKGRAA

β. Mετρητά στην Οργανωτική Επιτροπή την ημέρα του αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο του Ν.Ο.Μεσολογγίου 2631026970 ή 6974271607 , email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 1. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Κ.-Κ όσον αφορά τις τυπικές διαδικασίες.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση δίνει περισσότερη έμφαση στη γιορτή - παρουσίαση των αθλημάτων και των πληρωμάτων τους με τoν διάπλου της Λ/Θ,στο ευρύ κοινό.

Το κάθε σωματείο μπορεί να συμμετάσχει χωρίς περιορισμό στον αριθμό των αθλητών –αθλητριών.

Μπορούν να γίνουν και μικτά πληρώματα.

 

Περιγραφή της διαδρομής: Χάρτης της διαδρομής θα βρείτε στο τέλος της προκήρυξης.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα (Διάπλου) σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής θα βρίσκονται δεμένα σκάφη με διασώστες που θα προσφέρουν νερό - φρούτα αλλά και άμεσα βοήθεια σε όποιον τη χρειαστεί. Το βάθος σε όλη την διαδρομή δεν ξεπερνάει το 1,5μ, εκτός από το τελευταίο 1,5 χλμ που τα νερά είναι βαθειά (λεκάνη λιμένος Μεσολογγίου).

 

 1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΗΛΙΚΙΕΣ

Για τους συμμετέχοντες με δελτίο αθλητικής ιδιότητας και στις κατηγορίες που αναφέρονται ηλικιακές κατηγορίες, ισχύουν τα παρακάτω:

Ηλικιακές Κατηγορίες

- Κατηγορία Παμπαίδων – Παγκορασίδων (13-14 ετών)

-Κατηγορία Παίδων - Κορασίδων (15-16 ετών)

- Κατηγορία Εφήβων - Νεανίδων (17-18 ετών)

-Κατηγορία Ανδρών - Γυναικών (άνω των 18 ετών)

 1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Η Τεχνική Σύσκεψη “Paddler’s Meeting” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31/8 και ώρα 15.00 στην δυτική παραλία Αιτωλικού.

Οι αποσύρσεις – αλλαγές πληρωμάτων θα πρέπει να πραγματοποιηθούν όλες κατά την Τεχνική Σύσκεψη.

 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Σάββατο 31/8

Προσέλευση αθλητών - Εγγραφές: 14.οο           

Ενημέρωση αθλητών “Paddler’s Meeting”: 15.00          

Εκκίνηση :16.00

Ανώτατο όριο τερματισμού 4 ώρες.

Γεύμα Σαββάτου : Μετά το πέρας των αγώνων σε χώρο του λιμανιού.        

Απονομές: Μετά το πέρας των αγώνων                          

Λήξη: Υπολογίζεται             γύρω στις 21.30                   

 1. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η Επιτροπή Αγώνων διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος του αγώνα αν οι καιρικές συνθήκες το απαιτήσουν.

 1. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Για την κάλυψη των Α’ Βοηθειών καθόλη την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει γιατρός και η εθελοντική ομάδα διασωστών Μεσολογγίου.

Για την ασφάλεια των αθλητών θα υπάρχουν συνοδευτικά σκάφη σε όλη την διαδρομή που θα παραπλέουν χωρίς να εμποδίζουν τους αθλητές.

 1. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Λόγω του χαρακτήρα του αγώνα, ενστάσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

 1. ΕΠΑΘΛΑ

θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

 1. ΕΥΘΥΝΗ

Οι συμμετέχοντες αθλητές- αθλήτριες με δελτίο αθλητικής ιδιότητας αγωνίζονται με ευθύνη των σωματείων τους και θα συνεργάζονται αρμονικά με τον διοργανωτή, τα παραπλέοντα σκάφη ασφαλείας και τους λοιπούς παράγοντες.

Οι λοιποί συμμετέχοντες που δεν έχουν την αθλητική ιδιότητα αγωνίζονται με δική τους ευθύνη,σύμφωνα με την υπεύθυνη δήλωση που θα υπογράψουν για το λόγο αυτό και θα συνεργάζονται αρμονικά με τον διοργανωτή, τα παραπλέοντα σκάφη ασφαλείας και τους λοιπούς παράγοντες.

Τόσο οι διοργανωτές όσο και η Επιτροπή του Αγώνα δεν φέρουν καμία ευθύνη για ότι τυχόν συμβεί στους αγωνιζόμενους ή τα σκάφη κατά τη διάρκεια του αγώνα ή οποιαδήποτε άλλη ώρα στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Προσοχή: 

Η μορφή της συγκεκριμένης διοργάνωσης κλείνει προς τη γιορτή, και όχι προς την αγωνιστική πλευρά των αθλημάτων της.

 1. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΚΑΝΟΝΕΣ
 • Την ημέρα του αγώνα θα πρέπει να παρουσιαστείτε στην Οργανωτική Επιτροπή, τουλάχιστον 1 ώρα πριν την εκκίνηση και να επιβεβαιώσετε την συμμετοχή σας.
 • Όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Ο διοργανωτής δεν φέρει ευθύνη για τυχόν ατυχήματα που προέρχονται από τη συμμετοχή στον αγώνα ή υλικές φθορές.
 • Όλοι όσοι θα συμμετέχουν καλούνται να παραβρίσκονται στη συγκέντρωση κωπηλατών “Paddler’s Meeting” ώστε να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του αγώνα. Η συμμετοχή όλων των αθλητών στην ενημέρωση κωπηλατών είναι υποχρεωτική.
 • Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να φορούν το νούμερο τους καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, για να ξεχωρίζουν, για την ασφάλειά τους.
 • Η χρήση σωσιβίου σε συμμετέχοντες χωρίς αθλητική ιδιότητα είναι υποχρεωτική για άτομα ηλικίας κάτω των 17 ετών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σωσίβια αυτόματης πλήρωσης CO2 που δεν περιορίζουν τις κινήσεις του κωπηλάτη.
 • Προκειμένου να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα οι αγώνες, ο υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής καθώς ή/και η Επιτροπή Αγώνα θα αποφασίζουν, αν χρειαστεί, την απαγόρευση συμμετοχής αθλητή που τυχόν δημιουργεί προβλήματα.
 • Το ανώτατο χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της διαδρομής είναι οι 4 ώρες.
 1. ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Ο διοργανωτής δύναται να ζητήσει από τους συμμετέχοντες να φέρουν διαφήμιση των χορηγών των αγώνων επ’ αυτών και επί του εξοπλισμού τους.

Οι συμμετέχοντες αποδέχονται τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπησή τους εντός και εκτός του αγώνα και την προβολή του υλικού στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο.

 1. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
 • Η παρούσα προκήρυξη μπορεί να τροποποιηθεί αν αυτό απαιτηθεί.
 • Απρόβλεπτες καταστάσεις και καιρικά φαινόμενα μπορεί να αναγκάσουν τους διοργανωτές να ματαιώσουν ή να αλλάξουν τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων.
 • Σε περίπτωση αλλαγών θα ενημερωθείτε έγκαιρα από το επίσημο site www.nommes.gr και από το facebook του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

ΟργανωτικήΕπιτροπή:Κοτσίρης.Γεράσιμος6974271607,Χαντζής.Νίκος.6978444888, Παπαδογιώργος Γιάννης 6973694019, Νανά Σπυροπούλου 6942064078, Πέτρος Πετρόπουλος 6948044731 ( απογευματινές ώρες).

Για διάθεση σκαφών αιτήματα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

O αριθμός των σκαφών προς ενοικίαση (τουριστικά καγιάκ) είναι περιορισμένος, το κόστος είναι 20 ευρώ/άτομο και η διάθεση θα γίνει με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων.

Η οργανωτική επιτροπή

diaploys

diaploys1

Κατηγορία:

Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου - Nautical Club Messolonghi

30200 Λιμάνι Μεσολογγίου
2631026970, 6974271607
nommes@live.com