ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Οι γνώσεις, που μπορεί να αποκτήσει ένας ιστιοπλόος είναι απεριόριστες και αυτό ακριβώς είναι και το ενδιαφέρον σημείο της ιστιοπλοΐας.

ΚΑΝΟΕ - ΚΑΓΙΑΚ

Το άθλημα του Κάνοε – Καγιάκ έχει παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία παγκοσμίως. Ο δυναμισμός του Κάνοε – Καγιάκ και οι συγκινήσεις που προσφέρει το κατατάσσουν παγκοσμίως στα πλέον δημοφιλή αθλήματα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Η κολύμβηση ωστόσο, πέρα από το ότι είναι μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές άθλησης, είναι και από τις πιο... φιλικές προς τον οργανισμό.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Ως αυτόνομη κατάδυση, ορίζεται η δυνατότητα κατάδυσης με αυτόνομη καταδυτική συσκευή. Ο όρος χρησιμεύει για τη διάκριση της εν λόγω δραστηριότητας από τις λοιπές μορφές κατάδυσης.


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/nommes/public_html/templates/dd_winter_101/functions.php on line 201

NEWS


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nommes/public_html/templates/dd_winter_101/library/Designer/Content/SingleArticle.php on line 198

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΥΣΙΑΣ 2019

Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου και ο Δήμος ΙΠ Μεσολογγίου, διοργανώνει διασυλλογικό αγώνα για σκάφη Optimist & Laser 4.7 στις 13 και 14 Απριλίου 2019.

 

 1. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

1.1 Ο αγώνας θα διέπεται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανονισμούς Αγώνων Ιστιοπλοΐας (RRS) 2017-2020 της World Sailing.

1.2 Στον κανόνα 61.1 προστίθεται: Σκάφος που προτίθεται να κάνει ένσταση πρέπει να ενημερώσει την Επιτροπή Αγώνων για το σκάφος εναντίον του οποίου θα γίνει η ένσταση, αμέσως μετά τον τερματισμό του.

1.3 Οι Οδηγίες Πλου είναι δυνατόν να τροποποιήσουν και άλλους Κανόνες. Σε περίπτωση αντίφασης υπερισχύουν οι Οδηγίες πλου

 1. ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

2.1 Ισχύει ο Κανονισμός 20 της World Sailing (World Sailing Advertising Code) καθώς και όσα ορίζει σχετικά η Εθνική Αρχή.

2.2 Σκάφη που φέρουν διαφήμιση πρέπει να έχουν έγκριση της Ε.Ι.Ο.

2.3 Τα σκάφη μπορεί να υποχρεωθούν να φέρουν διαφήμιση που θα τους προμηθεύσει η Οργανωτική Επιτροπή.

 1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

3.1 Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές και αθλήτριες κάτοχοι έγκυρου δελτίου της Ε.Ι.Ο.

Τα δελτία πρέπει να κατατεθούν στη γραμματεία των αγώνων με τις δηλώσεις συμμετοχής.

3.2 Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

3.3 Οι συμμετοχές για να θεωρηθούν έγκυρες θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα παρακάτω έγγραφα:

 • • Δήλωση συμμετοχής • Δελτία Αθλητών/ Κάρτες υγείας • Δήλωση φουσκωτού •Ασφάλειες σκαφών & φουσκωτού • Ταυτότητα Προπονητή ή Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή • Δίπλωμα Ταχυπλόου.

3.4 Η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να δεχτεί δηλώσεις συμμετοχής και μετά την λήξη του χρονικού ορίου υποβολής και μέχρι το Σάββατο 13/4/2019 ώρα 11:30

 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

9.30-11.30 Αφίξεις – Δηλώσεις συμμετοχής 13.00 Εκκίνηση 1ης ιστιοδρομίας

Κυριακή 14 Απριλίου 2019 11.00 Ιστιοδρομίες.

Έχουν προγραμματιστεί έξι ιστιοδρομίες.

Δεν θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 4 ιστιοδρομίες την ημέρα.

Την τελευταία ημέρα των αγώνων δεν θα δοθεί κανένα προειδοποιητικό σήμα μετά τις 17:00.

 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

5.1 Οι οδηγίες πλου θα διατίθενται από τη γραμματεία των αγώνων το Σάββατο 13/4 και ώρα 09:30.

 1. ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν στο λιμάνι Μεσολογγίου ή στην θαλάσσια περιοχή της Τουρλίδας (ανάλογα των αριθμών των συμμετεχόντων αθλητών). Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μετά το πέρας των δηλώσεων τηλεφωνικά.

 1. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Λεπτομέρειες για τις διαδρομές θα ανακοινωθούν με τις οδηγίες πλου.

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

8.1 Θα ισχύσει το σύστημα Χαμηλής Βαθμολογίας, Παράρτημα Α2 των RRS

8.2 Πρέπει να πραγματοποιηθούν δύο ιστιοδρομίες για να είναι έγκυρος ο αγώνας.

8.3 Εάν πραγματοποιηθούν μέχρι τρείς ιστιοδρομίες, θα υπολογισθούν όλες για τη βαθμολογία ενός σκάφους. Εάν πραγματοποιηθούν 4 και άνω ιστιοδρομίες εξαιρείται η χειρότερη.

 1. ΠΟΙΝΕΣ

Θα εφαρμοστεί το παράρτημα Ρ των RRS

 1. ΣΚΑΦΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Τα σκάφη υποστήριξης πρέπει να δηλωθούν στη γραμματεία των αγώνων. Οι χειριστές πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τις μετακινήσεις τους, να φορούν το βραχιόλι ασφαλείας (quick - stop) που συνδέεται με το διακόπτη της μηχανής καθώς και να είναι κάτοχοι διπλώματος προπονητού ιστιοπλοΐας. Υποχρεωτικά όλοι οι προπονητές θα πρέπει να έχουν VHF.

 1. ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Τα συμμετέχοντα σκάφη μπορούν να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου και στο χώρο των αγώνων.

 1. ΕΠΑΘΛΑ

Έπαθλα θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους νικητές των ακόλουθων κατηγοριών, με την προϋπόθεση ότι σε κάθε κατηγορία θα υπάρχουν τουλάχιστον 4 τερματίσαντα σκάφη:

Optimist (Αγοριών – Κοριτστιών)

Optimist (11χρονων Αγοριών – 11χρονων Κοριτσιών)

Laser 4,7 (Αγοριών - Κοριτσιών)

H απονομή θα γίνει μετά το πέρας των ιστιοδρομιών.

 1. ΕΥΘΥΝΗ

Όλοι οι αθλητές - αθλήτριες αγωνίζονται σύμφωνα με το θεμελιώδη κανόνα 4 των Κανόνων Αγώνων Ιστιοπλοΐας της World Sailing (RRS). Ο διοργανωτής όμιλος και οι επιτροπές δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σε άτομα ή πράγματα τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα κατά την διάρκεια του αγώνα.

Οι ομάδες θα πρέπει να συνοδεύονται από προπονητή με φουσκωτό.

 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Όλα τα αγωνιζόμενα και συνοδευτικά σκάφη θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον την προβλεπόμενη από την Ελληνική νομοθεσία ασφαλιστική κάλυψη ευθύνης προς τρίτους.

Αντίγραφα των συμβολαίων πρέπει να κατατεθούν στη γραμματεία των αγώνων μαζί με τις δηλώσεις συμμετοχής.

 ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ

Οι αγωνιζόμενοι και οι ιδιοκτήτες παραχωρούν στον Ι.Ο.Ι. την άδεια και τα δικαιώματα λήψης φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού που απεικονίζει πρόσωπα και σκάφη κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και την αναπαραγωγή του ή αναμετάδοσή του σε οποιοδήποτε μέσο, συμπεριλαμβανομένης και της τηλεοπτικής διαφήμισης, για τις ανάγκες της παρούσας ή μελλοντικής διοργάνωσης και τη χρήση σε δελτία τύπου.

 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις δίνονται από τη γραμματεία των αγώνων, στο τηλέφωνο:2631026970, 6972713966,6974271607, 6973694019 & email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

Η οργανωτική επιτροπή

56448929 344301326200575 3950018307586785280 n

Κατηγορία:

Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου - Nautical Club Messolonghi

30200 Λιμάνι Μεσολογγίου
2631026970, 6974271607
nommes@live.com