ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Οι γνώσεις, που μπορεί να αποκτήσει ένας ιστιοπλόος είναι απεριόριστες και αυτό ακριβώς είναι και το ενδιαφέρον σημείο της ιστιοπλοΐας.

ΚΑΝΟΕ - ΚΑΓΙΑΚ

Το άθλημα του Κάνοε – Καγιάκ έχει παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία παγκοσμίως. Ο δυναμισμός του Κάνοε – Καγιάκ και οι συγκινήσεις που προσφέρει το κατατάσσουν παγκοσμίως στα πλέον δημοφιλή αθλήματα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Η κολύμβηση ωστόσο, πέρα από το ότι είναι μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές άθλησης, είναι και από τις πιο... φιλικές προς τον οργανισμό.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Ως αυτόνομη κατάδυση, ορίζεται η δυνατότητα κατάδυσης με αυτόνομη καταδυτική συσκευή. Ο όρος χρησιμεύει για τη διάκριση της εν λόγω δραστηριότητας από τις λοιπές μορφές κατάδυσης.


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/nommes/public_html/templates/dd_winter_101/functions.php on line 201

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nommes/public_html/templates/dd_winter_101/library/Designer/Content/SingleArticle.php on line 198

Κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι ένα άθλημα ιδανικό για μικρούς και μεγάλους, συστήνεται από ιατρούς και  προπονητές όλων των αθλημάτων, επειδή:

  • Αναπτύσσει αρμονικά το σώμα αφού κατά την διάρκεια της κολύμβησης συμμετέχουν ενεργά όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος.
  • Δυναμώνει και βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία λόγω της υδροστατικής πίεσης.
  • Βοήθα στην αρμονική ανάπτυξη του σκελετού του ανθρώπινου σώματος.
  • Προφυλάσσει και προλαμβάνει παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης (σκολίωση – κύφωση).Είναι το άθλημα που δεν επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη.
  • Προφυλάσσει από πνιγμό (η χώρα μας δυστυχώς κατέχει την δεύτερη θέση παγκόσμια σε πνιγμούς).
  • Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και σκληραγωγεί τον οργανισμό (άτομα που κολυμπούν όλη την χρονιά δεν αρρωσταίνουν ή αρρωσταίνουν λιγότερες φορές μέσα στον χειμώνα).
  • Γυμνάζει την καρδιά και βελτιώνει την αερόβια  ικανότητα.
  • Ακόμη η ένταξη των παιδιών σε ομάδα συμβάλει στην κοινωνικοποίηση και την πειθαρχία των παιδιών.
Κατηγορία:

Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου - Nautical Club Messolonghi

30200 Λιμάνι Μεσολογγίου
2631026970, 6974271607
nommes@live.com