ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Οι γνώσεις, που μπορεί να αποκτήσει ένας ιστιοπλόος είναι απεριόριστες και αυτό ακριβώς είναι και το ενδιαφέρον σημείο της ιστιοπλοΐας.

ΚΑΝΟΕ - ΚΑΓΙΑΚ

Το άθλημα του Κάνοε – Καγιάκ έχει παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία παγκοσμίως. Ο δυναμισμός του Κάνοε – Καγιάκ και οι συγκινήσεις που προσφέρει το κατατάσσουν παγκοσμίως στα πλέον δημοφιλή αθλήματα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Η κολύμβηση ωστόσο, πέρα από το ότι είναι μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές άθλησης, είναι και από τις πιο... φιλικές προς τον οργανισμό.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Ως αυτόνομη κατάδυση, ορίζεται η δυνατότητα κατάδυσης με αυτόνομη καταδυτική συσκευή. Ο όρος χρησιμεύει για τη διάκριση της εν λόγω δραστηριότητας από τις λοιπές μορφές κατάδυσης.


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/nommes/public_html/templates/dd_winter_101/functions.php on line 201
Κατηγορία:

unnamed1Μια συναρπαστική εμπειρία περιμένει όσους αποφασίσουν να ασχοληθούν με την ιστιοπλοΐα. Ας πάρουμε μια γεύση από τον συναρπαστικό κόσμο της και φύγαμε με ανοιχτά πανιά για ένα αξέχαστο θαλασσινό ταξίδι!

Η ιστιοπλοΐα είναι η τέχνη του να ταξιδεύεις με ένα πλοίο, χρησιμοποιώντας τον άνεμο ως πηγή ενέργειας για την κίνησή σου. Το μέσο για να επιτευχθεί αυτό είναι τα πανιά (ιστία). Αυτή η χρήση των πανιών είναι γνωστή στην Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων, όπως μαρτυρούν οι παραστάσεις σε αγγεία που χρονολογούνται από το 3000 π.Χ. περίπου. Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα με ανοιχτούς ορίζοντες χωρίς περιορισμούς στις ανθρώπινες δυνατότητες και βοηθά τα νέα παιδιά να διαμορφώσουν ισχυρό χαρακτήρα και να κοινωνικοποιηθούν ομαλά.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα γύρω από τη ναυτιλία, την ωκεανογραφία, τη μετεωρολογία, το φυσικό περιβάλλον και, βέβαια, πρακτική εξάσκηση που καλλιεργεί την ομαδικότητα και σε κάνει να νιώθεις πιο ελεύθερος. Η ιστιοπλοΐα αναπτύχθηκε ιδιαίτερα κατά τις τελευταίες δεκαετίες και, εφόσον αποφασίσετε να ασχοληθείτε με αυτή, μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μεγάλη γκάμα σκαφών, όπως Φιν, Σόλινγκ, Λέχνερ, Σταρ, 470 κ.ά.

Από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες, αποτελούν η ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης και ο αγωνιστικός ναυταθλητισμός. Κάθε χρόνο διοργανώνονται πολλοί σχετικοί αγώνες.

Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου - Nautical Club Messolonghi

30200 Λιμάνι Μεσολογγίου
2631026970, 6974271607
nommes@live.com