ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Οι γνώσεις, που μπορεί να αποκτήσει ένας ιστιοπλόος είναι απεριόριστες και αυτό ακριβώς είναι και το ενδιαφέρον σημείο της ιστιοπλοΐας.

ΚΑΝΟΕ - ΚΑΓΙΑΚ

Το άθλημα του Κάνοε – Καγιάκ έχει παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία παγκοσμίως. Ο δυναμισμός του Κάνοε – Καγιάκ και οι συγκινήσεις που προσφέρει το κατατάσσουν παγκοσμίως στα πλέον δημοφιλή αθλήματα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Η κολύμβηση ωστόσο, πέρα από το ότι είναι μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές άθλησης, είναι και από τις πιο... φιλικές προς τον οργανισμό.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Ως αυτόνομη κατάδυση, ορίζεται η δυνατότητα κατάδυσης με αυτόνομη καταδυτική συσκευή. Ο όρος χρησιμεύει για τη διάκριση της εν λόγω δραστηριότητας από τις λοιπές μορφές κατάδυσης.

Κατηγορία:

Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου ξεκινάει τις δραστηριότητες του το 1967, ενσωματωμένος τότε στον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ», το 1977 ιδρύεται επισήμως με την ονομασία «ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ» και σήμα την Μεσολογγίτικη βάρκα με το πανί.

Την ίδια χρονιά με άλλα 15 σωματεία ιδρύουν την σημερινή Κολυμβητική Ομοσπονδία (ΚΟΕ).

Σήμερα οι δραστηριότητες του Ν.Ο. Μεσολογγίου είναι : α) κάνοε-καγιάκ ήρεμων νερών β) κολύμβηση-υδατοσφαίριση γ) ιστιοπλοία δ) αυτόνομη κατάδυση ε) Αετοσανίδα.

Ο Ναυτικός Όμιλος από το 2005 ανέπτυξε με τις σχετικές εγκαταστάσεις, το άθλημα του Κάνοε Καγιάκ ήρεμων νερών εκμεταλλευόμενος τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τα ήρεμα και αβαθή νερά της ιστορικής λιμνοθάλασσας.

Στο σύντομο αυτό διάστημα ο Ν.Ο.Μ έχοντας στο δυναμικό του πολλούς ενεργούς αθλητές, ανέδειξε Πανελληνίους πρωταθλητές στο Καγιάκ, διοργανώνεσαι διασυλλογικούς αγώνες στο λιμάνι και κάθε Αύγουστο από το 2010 και μετά, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε Καγιάκ και τον Δήμο, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης στην Λ/Θ της Κλείσοβας. Η ομάδα Υδατοσφαίρισης αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Επίσης ο Ν.Ο.Μ καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου διοργανώνει σεμινάρια Ναυαγοσωστικής, συνεργάζεται με πιστοποιημένη σχολή Αυτόνομης Κατάδυσης, λειτουργεί Σχολή Ιστιοπλοίας Ανοικτής Θαλάσσης, συμμετέχει σε Ιστιοπλοϊκούς αγώνες και τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί Ακαδημίες κολύμβησης.

Ο Ν.Ο.Μ έχει στο δυναμικό ενεργούς αθλητές στο Κάνοε-Καγιάκ, στην Υδατοσφαίριση, στην Ιστιοπλοΐα Ανοικτής Θάλασσας και δεκάδες παιδιά δραστηριοποιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες χωρίς να έχουν δελτία αθλητικής ιδιότητας.

Ο Ν.Ο.Μ έχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Λιμάνι Μεσολογγίου, με άδεια οικοδομής και λειτουργίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες, που περιλαμβάνουν γυμναστήριο, αποδυτήρια, λεμβαρχείο, WC, γραφείο, εντευκτήριο για τα μέλη του και μικρό ξενώνα.

Επίσης διαθέτει ικανοποιητικό αριθμό από αγωνιστικά καγιάκ, τουριστικά sea kayak, ένα φουσκωτό συνοδείας, ιστιοπλοϊκά σκάφη leaser - optimist, τρέιλερ μεταφοράς σκαφών και όλα τα παρελκόμενα (κουπιά, σωσίβια, κ.α) για την ομαλή λειτουργία των αθλητικών του τμημάτων.

Στόχοι του Ν.Ο.Μ είναι η κατασκευή κολυμβητηρίου και η ανάδειξη της περιοχής ως διεθνές προπονητικό κέντρο Κάνοε-Καγιάκ και Κωπηλασίας (ήδη εθνικές ομάδες και αθλητικά σωματεία από Βουλγαρία, Σερβία, Ουγγαρία, Κύπρο και φυσικά της ΕΛΛΑΔΑΣ επιλέγουν τα φιλόξενα νερά της λιμνοθάλασσας για προετοιμασία) ακόμη ο Ν.Ο.Μ εργάζεται για την ανάπτυξη του οικοτουρισμού της περιοχής, στις μοναδικές διαδρομές του λιμνοθαλασσιακού χώρου.

 

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Κάνοε Καγιάκ , Ιστιοπλοΐα, Υδατοσφαίριση, Κολύμβηση, Αυτόνομη Κατάδυση.

Μέλος των ΕΟΚ-Κ,ΚΟΕ Κωδικός Αθλητικής Αναγνώρισης ΙΖ 27 ΑΦΜ 090384595 ΔΟΥ Μεσολογγίου   Λιμάνι Μεσολογγίου

 

 

 

 

Κατηγορία:

 Ο Ν.Ο.Μεσολογγίου είναι από τα ελάχιστα αθλητικά σωματεία που διαθέτει, άδεια οικοδομής, άδεια λειτουργίας , παραχωρητήρια, αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, κωδικό αθλητικής αναγνώρισης και ότι άλλο προβλέπεται.  Επίσης  είμαστε επώνυμοι , με διεύθυνση και με λογαριασμό στη ΔΕΗ, ΔΕΥΑΜ και ΟΤΕ που τα πληρώνουμε μόνοι,  χωρίς να επιβαρύνουμε κανέναν.  Μεγάλο μέρος των ελάχιστων εσόδων μας , προέρχεται από το εξωτερικό, όσο και να σας ακούγεται παράξενο. Διοργανώνουμε πανελλήνιες αθλητκές διοργανώσεις, οι αθλητές μας έχουν πανελλήνιες διακρίσεις, μια αθλήτρια μας του έγινε μέλος της Εθνικής Ομάδας καγιάκ σπριντ, φιλοξενούμε κάθε χρόνο ξένες αποστολές για την χειμερινή τους προετοιμασία, σε πολλά ιστιοπλοϊκά γεγονότα ήμασταν παρόντες προβάλλοντας την Πόλη μας και τον Όμιλο  και όλα αυτά, με ελάχιστο ως καθόλου δημόσιο χρήμα (συνήθως όλα αυτοχρηματοδοτούνται), αντιθέτως  οι εξωστρεφείς δράσεις μας βοηθούν την οικονομία της  Πόλης (ρωτήστε τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της περιοχής!).  Όλες μας οι δραστηριότητες είναι απαιτητικές και χρειάζονται υποδομές που δεν υπάρχουν και πρέπει να δημιουργηθούν από το μηδέν , με ότι αυτό συνεπάγεται (αντιθέτως με τα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία που χρησιμοποιούν δημόσιες εγκαταστάσεις, και αγαθά όπως ρεύμα, νερό κτλ). Κάθε καλοκαίρι στις ακαδημίες κολύμβησης και στα τμήματα καγιάκ αρχαρίων, συμμετέχουν εκατοντάδες παιδιά.  Ευχαριστούμε όσους μας στηρίζουν και ειδικά τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

Κατηγορία:

 

nom-slide2 2017-00Αρ. Πρωτ.:_______

Ημερομηνία:     /       /

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ

Προς το Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου

Επώνυμο:___________________________

Όνομα: ___________________________

Ον. Πατέρα:_________________________             Με την αίτησή μου

Τόπος Γέννησης:_____________________       αυτή, δηλώνω ότι έλαβα γνώση

Ημ/νία Γέννησης:_____________________     του καταστατικού του Ναυτικού

Ταχ. Διεύθυνση:______________________    Ομίλου Μεσολογγίου και επιθυμώ

Τ.Κ: _______________________                             να γίνω μέλος του.

Πόλη: _______________________                   *Ιδιοκτήτης Σκάφους: Ναι Όχι

Α.Δ.Ταυτ.: _______________________            *Στοιχεία σκάφους…………………..

Επάγγελμα: _______________________

Τηλέφωνο: _______________________                         Ο/Η Αιτών/σα

Τηλ. εργασίας: _______________________

Κινητό τηλ.: _______________________

e-mail: _______________________

Ημερομηνία:          /           /  

Βεβαιώνεται το γνήσιο των στοιχείων και αιτείται εγγραφή στο Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου.

Κατεβλήθη ως εγγραφή το ποσό των : ………………………………………..

Ο λαβών Ταμίας Ν.Ο.Μ.

(Σφραγίδα και Υπογραφή)

Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου - Nautical Club Messolonghi

30200 Λιμάνι Μεσολογγίου
2631026970, 6948005534
nommes@live.com